Vak verslag Dierverzorging

Newsletter category: 

De leerlingen die op dit moment het vak Dieverzorging volgen, hebben de afgelopen drie weken les gehad bij manege PCK de Kempen in Eersel.

Om beter om te kunnen gaan met pony’s en paarden was de manege de beste plek om daar wat meer over te weten te komen.

Rianne, die werkzaam is bij de manege heeft de lessen verzorgd en met goed resultaat.

Week 1 stond in het teken van omgang en hanteren van de dieren. Waar moet je op letten en hoe reageert een paard.

Best even spannend, maar wel erg leuk blijkt. Zelfs diegene die niet wilde lopen met het paard deden het toch. Dan ben je echt trots op jezelf!

Week 2 leerden we hoe de stallen schoon gemaakt moesten worden en hoe we een paard moeten borstelen. Welke borstels zijn daar voor nodig, waar mag je wel en waar niet borstelen. Hoe maak je de hoeven schoon en vooral hoe zwaar is zo’n hoef.

Best zwaar eigenlijk. Dit was een erg intressante les.

De laatste week stond het voeren nog op het programma. We leerden wat over het hooi en Kuil dat de paarden krijgen en ook over de brokkenopslag. De vrachtwagen had net de silo’s gevuld en Rianne liet ons zien dat ze dat kon controleren door met een stok op de silo’s te tikken.

Maar waar een aantal echt enorm op hoopte,  was om te ervaren hoe het is om op een paard te rijden. Na een borstel beurt waar Al Capone van kon genieten, mocht ook het zadel en het hoofdstel erop!

 Yes, we gaan rijden!

Allemaal vonden ze het een geweldige ervaring en Rianne vond het leuk om ons deze lessen te geven. Super was het, bedankt Rianne voor deze mooie ervaring.

 

Groeten van Team PWA Dierverzorging,

 

Raúl, Jari,Johan, Luuk

Lottie,